Куди піти на вихідні: Tvoemisto.tv рекомендує

2513 0
На ці вихідні – 30 квітня та 1 травня, у Львові випадають великодні святкування. В зв’язку з тим у місті запланована низка цікавих заходів. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися із їх переліком і обрати, що відвідати.
фото: ua.igotoworld.com, ria.lviv.ua, socportal.info,lviv-online.com

фото: ua.igotoworld.com, ria.lviv.ua, socportal.info,lviv-online.com

Великодні забави

Цьогоріч львів’яни та гості міста знову зможуть взяти участь у різноманітних мистецьких та інтерактивних заходах, які відбуватимуться в рамках святкування Великодня у Гаю. Цього разу 1 травня з 13:00 до 19:00 год. у Музеї народної архітектури та побуту. Повна вартість квитка: 20 гр., пільгова ціна – 10 грн. Із переліком майстер-класів, виставок та активностей для дітей можна ознайомитися за посиланням.

Забави у Гаю продовжаться і у вівторок, 2 квітня.

Читайте також: Куди піти на Великдень у Львові: 4 забави

У неділю, 1 травня, о 18:00 год у Львові пройде традиційний захід – Великодня пісенна ватра у парку Знесіння. Під час дійства усі охочі зможуть відчути великодній дух свята, а також поводити гаївки та веснянки.

Зі собою за можливості можна брати: смаколики; чай-каву; каремати і пледи; співаники; друзів, рідних, коханих; гарний настрій.

Охочих відвідати захід просять заповнити реєстраційну форму.

Богослужіння

У неділю, 1 травня, християни східного обряду святкують одне із найбільших і найвеличніших свят у церковному році – Воскресіння Христове. У храмах міста відбуватимуться святкові Літургії та освячення пасок. З детальним розкладом Пасхальних Богослужінь у катедральних храмах Львова можна ознайомитися за посиланням

Читайте також: Чим доїхати у Львові до кладовища під час свят?

День Львова

На ці дні припадає ч частина святкувань 760-ліття Львова. Програма свята доволі насичена, тож пропонуємо більш детальніше з нею ознайомитися за посиланням.

Виставки

До Великодня у Львові підготували і чимало мистецьких виставок. Так, з 26 квітня у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) експонується арт-проект «Сакральний простір V. ПроНадію». Основна ідея проекту – пошук Бога засобами сучасного мистецтва. Проект триватиме в часі Великодніх Святкувань за східним стилем. Тут важливим є показати можливості пошуку й експериментів в сучасному сакральному мистецтві через звернення уваги художників до нових тенденцій в актуальному секулярному мистецтві, а зокрема відео-арту та мультимедій.

Ще одна великодня виставка – «Сяйво» – демонструється у арт-галерея «Сливка» (вул. Театральна, 24). Більше двадцяти митців підготували свої роботи, щоб створити святково-весняний настрій для львів’ян і гостей міста. Живопис, графіка, вишукані роботи зі скла, метала та кераміки з пасхальною тематикою – святкова експозиція займає весь простір галереї.

Читайте також: Які служби працюватимуть для львів’ян на Великодні свята

Михайло Скоп також підготував свою виставку сакральних творів «Недремне Око». Її можна оглянути у державному меморіальному музеї Михайла Грушевського (вул. Франка, 154). Це вже шоста персональна виставка львівського іконописця Михайла Скопа. Виставка присвячена Великодню і поєднує живу традицію давнього українського іконопису, сучасне бачення сакрального мистецтва та особисті переживання митця щодо Євагнельських сюжетів.

Футбол

У неділю, 1 травня, о 19:30 год. на стадіоні «Арена Львів» відбудеться футбольний матч Прем’єр-ліги сезону 2015-2016 рр. між командами «Шахтар» (Донецьк) та «Динамо» (Київ). Для комфорту вболівальників перед початком гри до стадіону курсуватимуть шатл-баси, які їздитимуть і після матчу. 

Підготував Ігор Саджениця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!