Львівський активіст через суд домігся маркування ноутбуків українською мовою

2184 0
Львівський активіст Святослав Літинський через суд довів, що ноутбуки фірми HP визнані невідповідними згідно із законодавством України, через відсутність маркування клавіатури українською мовою та відсутність енергетичного маркування українською мовою. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
фото: itc.ua, facebook

фото: itc.ua, facebook

Відповідно до рішення Франківського районного суду м. Львова ноутбуки фірми HP визнані невідповідними до вимог «ч. 3ст.26 Закону України «Про засади державної мовної політики» маркування товарів, інструкції про їх застосування тощо виконуються державною мовою і регіональною мовою або мовою меншини. За рішенням виробників товарів поруч із текстом, викладеним державною мовою, може розміщуватися його переклад іншими мовами», - йдеться в судовому рішенні.

Таким чином, маркування товару (ноутбука) та енергетичне маркування товару лише недержавною мовою суперечить вимогам нормативно-правових актів, а отже є недоліком.

 

 

#ВеликаПеремогаНе міг зібратися написати про велику судову перемогу, яку ми отримали наприкінці минулого року - не вір...

Опубліковано Svyatoslav Litynskyy 11 січня 2016 р.

 

 

Це вже не перше рішення суду на користь активіста. Раніше Святослав Літинський домігся того що пральні машини без українських написів, імпортовані виробником Candy не відповідають законодавству України. Тоді суд зобов'язав не реалізовувати такі пральні машини в магазині Фокстрот.

Рішення суду можна прочитати тут.

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!