Лише третина львів’ян користуються пасками безпеки в автомобілі

915 0
У Львові до дослідження залучили 1451 водія, з яких виявили пристебнутих 514.
фото: sai.gov.ua

фото: sai.gov.ua

В Україні провели національне дослідження рівня користування пасками безпеки, за яким з’ясувалось, що лише 36,9% опитаних львів’ян пристібаються у авто.

Читайте також: Автокрісла в таксі: роз'яснення поліції та юриста

У загальноукраїнському рейтингу Львів посів третє місце після Києва та Черкас. Порівняно з 2018 роком, кількість тих, хто ігнорує паски безпеки за кермом зросла майже на 2%. 

Дослідження проводили у жовтні та листопаді. До нього залучили понад 31 тисячу водіїв різного транспорту. У Львові дослідження провели у п’яти локаціях у різних районах міста, залучивши 1451 водія, з яких виявили пристебнутих 514. Статична похибка становить 3%. Дослідження провела ГО Vision Zero та Центр демократії та верховенства права.

Читайте також: Штрафувати, навчати і запобігати. Як зробити львівські дороги безпечними

Нагадаємо, торік в Україні пропонували посилити відповідальність за водіння непристебнутим. За законопроектом, штраф мали би підняти з 51 до 850 грн. Однак Верховна Рада за зміни до законодавства в другому читанні не проголосувала.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!