Люди з інвалідністю матимуть позачерговий пропуск через держкордон України

1169 0
Документ має посилити їхній соціальний захист.
фото: mygazeta.com

фото: mygazeta.com

Сьогодні, 5 серпня, набув чинності закон, який надає людям із інвалідністю право на позачерговий пропуск через кордон України. Президент підписав його 3 серпня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Цей документ має на меті посилити соціальний захист людей з інвалідністю. Відповідно до тесту, люди з інвалідністю, що їдуть на лікування та мають документи, а також особи з інвалідністю І групи та ті, що їх супроводжують, мають право на позачерговий пропуск через державний кордон України та у контрольних пунктах в'їзду/виїзду на тимчасово окуповані території. Щоправда, не частіше одного разу на тиждень в один бік.

Читайте також: «Червоні прапорці аутизму». На що батькам звертати увагу в розвитку дитини

Нагадаємо, що також від сьогодні, 5 серпня, в Україні діють оновлені правила перетину кордону. Так, для іноземців обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на Covid-19 та ще один з документів. Детальніше про це читайте за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!