Муніципальну варту зобов'язують повернути нелегальні машинки підприємцеві

2107 0
Працівники виконавчої служби вимагають повернути підприємцеві дитячі автомобілі, вилучені після нещодавнього інциденту, в якому постраждала літня жінка.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Сьогодні, 18 жовтня, представники Галицького відділу державної виконавчої служби міста Львова вимагали від ЛКМ «Муніципальна дружина» повернути дитячі машинки, вилучені з площі біля львівського оперного театру підприємцеві, котрий здає їх в оренду. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на начальника управління безпеки міста Юрія Діля.

«Нас зобов’язують повернути машинки, які були вилучені у підприємця, що дає їх в оренду на площі перед Оперним театром. Ми, звісно, не погоджуємося, адже підприємець не йде з нами до співпраці. Якщо ми віддамо дитячі автомобілі, то це означатиме, що підприємець знову буде порушувати правила благоустрою», – говорить він.

Читайте також: У центрі Львова заборонили атракціони та прокат дитячих автомобілів .

За його словами, підприємцеві кілька разів пропонували підписати документ, згідно з яким муніципальна варта поверне автомобілі, якщо особа, яка здає їх в оренду, зобов’яжеться не розвивати свій бізнес в зоні ЮНЕСКО.

«Площа перед Оперним театром – це людне місце, це історична спадщина, тому атракціони тут заборонені рішенням виконавчого комітету», – зазначив Юрій Діль.

На минулих вихідних дитина на такій машинці збила пенсіонерку, яку з травмами госпіталізували. Суперечка між підприємцем та міською владою щодо цього бізнесу біля Оперного театру триває уже кілька років. За словами Юрія Діля, підприємець (Олег Спиридонов, – ред.), який здає в оренду машинки, порушує правила благоустрою та ігнорує рішення виконкому. Муніципальна варта має право вилучати у нього атракціони. Раніше вже було вилучено приблизно 25 таких машинок у різних підприємців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!