На Львівщині 13 гуртожитків облаштують для довготривалого проживання переселенців

3698 0
У переоблаштованих студентських гуртожитках планують розмістити майже 1600 вимушено переміщених осіб.

На Львівщині 13 студентських гуртожитків переоблаштують для довготривалого проживання внутрішньо переміщених осіб. У найближчі місяці там планують розмістити майже 1600 переселенців з регіонів, де ведуться бойові дії. На ремонт приміщень з обласного бюджету передбачили 47 млн грн. Про це йдеться у розпорядженні голови ЛОВА Максима Козицького.

Зокрема, йдеться про гуртожитки, що належать ліцеям, училищам та коледжам у містах: Перемишляни, Стебник, Борислав, Новий Розділ, Стрий, Миколаїв, Жидачів, Сокаль, Белз, Новояворівськ та селищі Івано-Франкове.

Читайте також: Панельки чи префаби. Яке житло слід будувати для переселенців

За інформацією Львівської обласної ради, першочергово для поселення обирають гуртожитки, інтернати, санаторії, готелі, які можливо перепрофілювати на житло. Загалом в області є 156 об’єктів, що потребують мінімальних капіталовкладень, щоб стати придатними для довготривалого проживання. Аби всі приміщення привести до ладу, потрібно понад 1,8 млрд грн.

Крім того, забудовникам та донорам пропонують викупляти готове житло. Деякі будівельні компанії готові продати житло для проживання переселенців за ціною, яка відповідає собівартості зведення. Йдеться про квартири та будинки, збудовані та готові для проживання, або які перебувають на завершальній стадії будівництва.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати модульні будинки для переселенців

На Львівщині також сформували єдину базу земельних ділянок, які можна задіяти під будівництво житлових будинків. Наразі вона містить 92 ділянки загальною площею 582 гектари. Пріоритетним є розташування ділянок, зокрема, у містах та містечках з розвиненою сферою послуг, де є виробнича та соціальна інфраструктура.

Нагадаємо, що у Дрогобичі, що на Львівщині, готові побудувати нові багатоповерхівки для переселенців. У мікрорайоні вулиці Євгена Коновальця є можливість спорудити кілька багатоквартирних будинків, аналогічно на вул. Пилипа Орлика. Загалом місто може забезпечити побудову понад 15 тис. нових осель для внутрішньо переміщених осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!