На Львівщині відкриють новий туристичний маршрут

1845 0
Кінцевим пунктом нового туристичного маршруту стане урочище Желяско.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На Львівщині відкриють новий туристичний маршрут «Стежками Героїв села Вороняки». Про це інформують у ЛОДА.

Новий маршрут стане християнсько-патріотичним та історично-краєзнавчим, а його протяжність сягатиме майже 12 км. Уздовж маршруту є багато різноманітних природніх та рукотворних об’єктів, що можуть зацікавити мандрівників різного віку.

Туристи зможуть ознайомитись із історією села Вороняки, його святинями. Зокрема,  пройтися Хресною Дорогою та побувати у сільському храмі на честь Жінок-Мироносиць.

Також на маршруті є пам’ятні знаки, що свідчать про місця загибелі місцевих вояків УПА, які полягли в боях за незалежність України. Серед природніх об’єктів, що трапляються уздовж маршруту – водні джерела, ставок, луки та лісостани в південних околицях села Вороняки, що є заповідними ділянками НПП «Північне Поділля».

Кінцевим пунктом нового туристичного маршруту стане урочище Желяско, на лісовій ділянці якого встановили декілька пам’яток християнського та національного характеру й облаштували рекреаційну зону.

Уздовж маршруту записали GPS-трек, котрий будь-хто із туристів може завантажити на ґаджет за посиланням та самостійно пройтися маршрутом.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!