Фото дня. На перший львівський трамвай нанесли нову ліврею

5787 1
Брендування одного трамвая «Електрон» обійшлося у 17 тис. грн.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

На перший львівський трамвай «Електрон» нанесли нову біло-жовту ліврею. У найближчі два дні ліврея з’явиться й на тролейбусі Skoda, повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Читайте також: На Львівщині показали новий логотип за 134 тисячі гривень. Фото

Ліврея складається із наявного на трамваях жовтого кольору, білого обрамлення та логотипу міста. Автором лівреї, яку після доопрацювань нанесли на тестовий трамвай, є київський дизайнер Костянтин Череповський.

«Дизайнер, який переміг у конкурсі, зараз працює у Чехії, тому на відстані було важко фіналізувати нанесення лівреї. Її мають доопрацювати та затвердити на одному з найближчих засідань виконкому», – розповів під час брифінгу заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Брендування одного трамвая обійшлося у 17 тисяч гривень. За словами речника ЛКП «Львівелектротранс» Івана Бондаря, тролейбус коштуватиме дешевше.

«Це тестовий варіант. Будемо дослухатися до побажань. Колеги з концерну "Електрорн" уже мають зауваження, тож будемо їх враховувати, і на виконком винесемо вже остаточний варіант», – каже Іван Бондар.

Читайте також: У Львові оновили логотип міста. Візуалізація

У нову ліврею планують «одягти» лише новий громадський транспорт, майбутні замовлення та електротранспорт, який пройшов капітальний ремонт. 50 нових тролейбусів, які місто отримає вже цього року, також мають бути забрендовані у новій лівреї.

Читайте також: У Львові презентували оновлений логотип міста. Візуалізація

Нагадаємо, брендувати весь громадський транспорт Львова планували до Євро-2012. Потім про однакове для всіх ознакування трамваїв, тролейбусів та автобусів заговорили у 2014 році та винесли на громадські обговорення проект рішення щодо брендування та розміщення реклами у транспорті. Завершився конкурс у серпні 2015 року. Тоді визначили, що громадський транспорт розфарбують у зелений, помаранчевий та білий кольори. Втім до реалізації проекту так і не дійшли.

Новий конкурс на брендування львівського транспорту оголосили 4 липня торік. Тоді ж повідомили, що нову ліврею розміщуватимуть на автобусах Ataman, тролейбусах Škoda, трамваях Tatra та у всіх видах транспорту Electron. На конкурс подали чотири пропозиції, а результати оголосили 5 жовтня. 

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
25 Березня, 2019 19:17
Ростислав Той бородань, що виступає за розміщення реклами на громадському транспорті нехай пояснить Громаді Львова навіщо боло робити конкурс з розробки дизайну зовнішнього вигляду нового транспорту і після того лобіювати обліпити згаданий транспорт рекламою ?? Знову вкрали гроші в Громади Львова на непотрібний проект і тепер хочуть ще й з реклами поживитися, чи все ж таки головне в цій ідеї обличчя міста ?? І ще одне запитання. Герб Львова хіба білий на синьому тлі, чи золота брама з Левом на синьому ??!! Можливо то був соціальний проект з розробки зовнішнього вигляду громадського транспорту міста Львів для громадян з вадами зору, тоді зрозуміла мозиція бородатого щодо реклами.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!