На шести вулицях Львова облаштують виділені смуги громадського транспорту. Мапа

11633 2
Схему ОДР ще має погодити Управління патрульної поліції Львівщини.
Фото: Павло Трофімов

Фото: Павло Трофімов

Міська комісія з безпеки дорожнього руху під час засідання 25 вересня погодила облаштування виділених смуг для громадського транспорту на шести вулицях Львова.

Читайте також: У Львові облаштують виділені смуги для громадського транспорту. Перелік

У Личаківському районі на звернення ЛК «АТП-1» до 1 листопада виділена смуга з’явиться на вулиці Личаківській на відтинку від Козланюка до Мечникова.

У Шевченківському районі виділені смуги облаштують на вулиці Липинського у напрямку від АС-2 до проспекту Чорновола і у зворотному напрямку; на проспекті Чорновола, зокрема на ділянці від вулиці Варшавської до кільця Липинського – Чорновола. Таким чином увесь проспект матиме виділені смуги руху для автобусів та тролейбусів у обидві сторони, адже раніше смуги запрацювали спершу на відрізку від кільця до ТРЦ Forum Lviv, а нещодавно – від вулиці Під Дубом до Городоцької.

Крім цього, смуги для автобусів у цьому районі облаштують на вулиці Богдана Хмельницького: від АС-2 до вулиці Грінченка та від Мідної до АС-2.

Уздовж проспекту Червоної Калини, що в Сихівському районі, також облаштують виділені смуги у дві сторони. Цю пропозицію попередньо мають промоделювати в дублері. Далі виділена смуга має продовжитись по вулиці Стуса по трамвайній колії. Ця ділянка належить до Сихівського та Галицького районів.

Читайте також: В Україні унормують проектування виділених смуг для громадського транспорту

Нову організацію дорожнього руху райадміністрації мають погодити із Управлінням патрульної поліції у Львівській області, після чого встановити відповідні знаки та нанести розмітку.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
7 Жовтня, 2019 11:31
Сергій І ще до коментаря @Андрія.
Зробити смуги по годинах, наприклад с понеділка по пятницю з 7:00 до 22:00, а після тих годин + вихідні проїзд дозволений для всіх участників дорожнього руху.
6 Жовтня, 2019 21:40
Андрій А пасувало б за прикладом м. Жешува, дозволити рух по смугах виділених для громадського транспорту автомобілів з мінімум двома пасажирами зробивши відповідний напис на вказаних смугах - А 1+2.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!