Політична реклама

НБУ тимчасово дозволить обмінювати валюту без надання копії паспорта

1478 0
Нацбанк дозволить банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні будь-якого документа, що засвідчує особу, і не копіювати його. Про це йдеться у зверненні голови НБУ Сергія Арбузова, опублікованій на сайті відомства.

«Ми враховуємо реакцію суспільства на введення нових правил...Вже зараз, враховуючи об'єктивні і суб'єктивні причини, ми тимчасово спрощуємо процедуру купівлі банком готівкової іноземної валюти у фізичних осіб», — заявив С. Арбузов.

За словами голови НБУ, враховуючи «технічну непідготовленість окремих банків", НБУ вирішив дозволити банкам "купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні ними будь-якого документа, що засвідчує особу. При цьому копіювання документів не здійснюється».


Ці нововведення «незабаром» набудуть чинності і будуть діяти до закінчення чемпіонату Євро-2012.

 

Нагадаємо, раніше НБУ порекомендував банкам ставити печатки на ксерокопіях паспортів громадян при обміні валют.

Як "Твоє місто" вже повідомляло, постановою №278, яка набрала чинності з 23 вересня, НБУ зобов'язав банки здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції. Ця постанова викликала вкрай негативну реакцію громадян.

Джерело: Дзеркало тижня. Україна

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!