Нижче історичного бюджету. Медицина Львівщини недофінансована на 800 млн грн

2246 0
За результатами контрактування НЗСУ більшість обласних лікарень отримала фінансування нижче історичного бюджету.
Фото: Ірина Микичак

Фото: Ірина Микичак

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак відвідала 4 обласних медичних заклади у Львові, щоб обговорити реформу вторинної та третинної ланок медичної галузі. Вона заявила, що їй прикро бачити недофінансування медицини.

Читайте також: Чому ми продовжуємо медичну реформу

Медреформа у тому вигляді, як її отримало Міністерство охорони здоров’я, означає звільнення близько 50 тисяч медпрацівників та закриття 332 лікарень, уточнили у пресслужбі ЛОДА.

«Загалом неочікувано, дивно і прикро, що за результатами контрактування з НСЗУ більшість обласних лікарень, а точніше 2/3 з них, отримали контракти із фінансуванням на десятки мільйонів нижче історичного бюджету 2018 - 2019 років. І це, незважаючи на те, що у минулі роки проведено значну роботу спільно з Львівською обласною радою з впорядкування мережі та оптимізації внутрішніх процесів, впровадження енергоощадних технологій. За оцінкою голови Львівської обласної державної адміністрації недофінансування медицини Львівщини біля 800 млн грн, що має значну загрозу для області», –  наголосила Ірина Микичак.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

За її словами у психіатричній лікарні, зокрема, як і в інших, значна кількість медикаментів не включена в пакети. Заступниця міністра також наголосила на необхідності зростання тарифів по інфаркту, інсульту, екстреній медицині та тарифу інфекційних патологій.

Додамо, що Ірина Микичак відвідала Центр легеневого здоров'я, Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!