Обласні депутати виділили 35 мільйонів на премії чиновникам ЛОДА

1620 0
Таке рішення ухвалили, щоб управлінці не розбіглися.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

Львівська обласна рада затвердила Програму підтримки органів державної влади, якою передбачила виділення 35 млн грн на премії чиновникам ЛОДА.

За словами голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, структура обласної ОДА має перетворитись в обласний виконком.

Це рішення пояснили тим, що хочуть втримати управлінський потенціал в області, щоб працівники на низах не розбіглися. Як ідеться у поясненні до ухвали, за 10 місяців минулого року плинність кадрів у всіх структурних підрозділах ЛОДА сягнула 20%.

Читайте також: Газ податки та зарплати. Що змінюється для львів'ян із 1 січня

Також зазначається, що середня заробітна плата працівників ОДА та її структурних підрозділів у 2020 році менша на 15,4% від середнього заробітку у 2019 році. Для деяких категорій посад розмір посадового окладу залишається меншим за мінімальний розмір заробітної плати (4 723 грн з 1 січня 2020 року).

Не всі депутати підтримали таке рішення, мовляв, краще ці кошти скерувати на боротьбу із коронавірусом чи на критичні об'єкти в області.

Додамо, що вчора, 11 березня, уряд відмовився від нарахувань премій міністрам до кінця року. Як пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. вони отримуватимуть заробітну плату, яка не може перевищувати 5 середніх заробітних плат, та надбавки, встановлені законом. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!