Після звернення Tvoemisto.tv із продажу на площі Ринок пообіцяли забрати матрьошок

1341 0
Представники департаменту економічної політики ЛМР одразу звернулися до підприємця, щоб забрав їх із продажу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на площі Ринок, де виставили ятки для продажу великодньої сувенірної продукції, продають матрьошки, які є символами Росії-агресора. Про це повідомляє кореспондентка Tvoemisto.tv.

Після звернення журналістів Тvoemisto.tv до міськради Львова посадовці пообіцяли зобов'язати підприємця, який здійснює продаж сувенірної продукції, вилучити матрьошки із продажу. 

Директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко у коментарі Тvoemisto.tv заявив, що представники департаменту економічної політики ЛМР одразу звернулися до підприємця про вилучення цієї сувенірної продукції.

«Як тільки ми отримали від вас інформацію, одразу департамент економічного розвитку зв’язався із власником, який має дозвіл на встановлення цих яток та конструкцій для продажу сувенірної продукції, і в ультимативній формі повідомив, що це мають забрати. Якщо з продажу не заберуть, то будемо вчиняти інші дії, відповідно до чинного законодавства. Але такого бути не може», – прокоментував Євген Бойко.

Арт-директорка компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх у коментарі Tvoemisto.tv повідомила, що цього року ТзОВ «Львівські ярмарки» не відкривало у Львові великоднього ярмарку. За її словами, у їхньому договорі з міськрадою уже 5 років прописана чітка заборона на продаж матрьошок на будь-які свята у Львові.

Нагадаємо, що під львівською Ратушею 20 квітня розпочали монтувати дерев’яні ятки, в яких зазвичай щороку на Великдень чи Різдво продають сувеніри та галицькі смаколики. У пресслужбі міської ради пояснили, що усі ятки є елементом літнього майданчика, який знаходиться поруч, тож окремого дозволу вони не потребують і їх встановлюють відповідно до паспорту, за яким погоджений літній майданчик.

Матрьошка – це дерев'яна лялька з вкладених одна в одну фігурок. Перша російська матрьошка була створена та розмальована в 1891 році у московському майстерні-магазині «Дитяче виховання». Матрьошки є символом Росії, яка здійснює агресію і веде війну на сході України. Із 2013 року зображення агресивної зубатої матрьошки використовують в Україні у листівках, наліпках та плакатах кампанії «Не купуй російське!» 

Ольга Коваль


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!