Площу Двірцеву повністю закривають на ремонт, трамваї до вокзалу не курсують

5591 0
Тепер трамваї №№ 1, 4, 6 та 9 їздять до ТРЦ «Скриня».
Фото: Андрій Білий / Facebook

Фото: Андрій Білий / Facebook

Від сьогодні, 13 травня, розпочинається третій етап реконструкції площі Двірцевої, відповідно вулицю Чернівецьку перекриють для руху трамваїв до кінця року.

Кінцеву зупинку трамвайних маршрутів № 1, № 4, № 6 та № 9 із залізничного вокзалу перемістили до ТРЦ «Скриня», де на вулиці Городоцькій мали облаштувати тимчасові зупинки. Згідно з рішенням комісії з безпеки дорожнього руху, крім висадкової, біля приміського вокзалу повинні були розширити посадкову платформу довжиною 60 м, забрати приблизно 2 м проїжджої частини та відділити блоками від дороги уздовж вулиці, починаючи від кільця на Чернівецькій до пішохідного переходу на Городоцькій. У протилежному напрямку біля наявної зупинки 2 м проїжджої частини мали забрати в напрямку центру. Для автомобілів залишають дві смуги руху.

Читайте також: У Львові встановлять чотири радари TruCam. Перелік вулиць

Саму зупинку повинні були замостити використаними плитами, проте, судячи з фото ГО «Зручне місто», наразі комунальники лише обгородили територію тимчасової зупинки бетонними блоками та відповідними дорожними знаками.

Додамо, що після реконструкції кінцева зупинка трамваїв розташовуватиметься за 30 метрів від головного входу у вокзал.

Читайте також: П'ять трамваїв змінюють маршрути руху. Інтерактивна мапа

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня. З того часу на площі, зокрема, замінюють колектор та розірбали старий фонтан. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух.

З 31 березня Львівська філія АТ «Укрзалізниця» ввела додаткові зупинки на станції «Підзамче» для 53 поїздів, аби розвантажити головний залізничний вокзал на час реконструкції Двірцевої. Крім цього, деякі регіональні потяги відправляються від приміського вокзалу, а поїзди №605/606 Львів – Рахів – Львів мають додаткову зупинку на станціях Персенківка та Сихів.

Проект реконструкції площі оприлюднили торік у квітні. ЛКП «Львівавтодор», яке є замовником реконструкції площі, підписало угоду з переможцем тендеру ТзОВ «Онур Конструкціон» на 165,5 млн гривень ще 18 жовтня. За проектом, на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення, перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу та збудують підземний паркінг. Реалізація проекту триватиме приблизно два роки.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!