«Подбайте про себе самі». Як львів’янам підготуватися до відпочинку в час епідемії

3848 0
У подорож варто з дому взяти із собою усе, що може знадобитись на відпочинку.
Фото: Verkhovyna.life

Фото: Verkhovyna.life

Львів’яни вже почали вибиратись у карпатські еко-садиби, а з офіційним відкриттям готелів ще більше людей захоче нарешті виїхати з міста. Професорка, завідувачка кафедри епідеміології Львівського медуніверситету Наталія Виноград у коментарі Тvoemisto.tv зазначила, що природа та зміна обстановки приносять позитивні емоції та є корисними. Але варто подбати про безпеку свого відпочинку самостійно.

Читайте також: У ЛОДА сподіваються із 1 червня розпочати туристичний сезон

Епідеміологиня рекомендує взяти із собою усе, що може знадобитись на відпочинку, із дому. Хоча в готелі і забезпечують необхідним, але не можна бути стовідсотково упевненим, що під час дезінфекції, наприклад, ніхто не помилиться чи не забуде про щось, каже Наталія Виноград.

«У нинішній ситуації краще додатково щось зробити – протерти, вимити. І також пам’ятайте про дистанції, про усамітнення, про свіже повітря. Будьте обережні. Чи ви в Караптах, чи на Дністрі, чи на Тернопіллі – подбайте про себе самі», – говорить епідеміологиня.

Мотивацією до відповідальності, додає вона, має бути бажання бути здоровим, а не можливе покарання.

«Кожен сам відповідає за своє життя, а разом з тим – і за життя спільноти. Відповідальність дасть хороший результат – ми швидше повернемось до нормального життя. У нас все буде добре, тільки давайте діяти разом, порядно і чесно», – каже Наталія Виноград.

Більш детально про поради епідеміологині читайте в матеріалі Tvoemisto.tv Запам'ятайте це, якщо вже зібрались на шашлик, у спортзал чи Карпати.

Читайте також: Подалі від коронавірусу. Топ-5 туристичних маршрутів зі Львова

Додамо, що у ЛОДА напрацьовують дорожню карту із відновлення туризму на Львівщині. У ній буде прописано, як працюватимуть готелі курортних міст Львівщини в умовах загрози зараження коронавірусом, і що робити, якщо в готелі виявили хворого з підозрою на Covid-19.

Олександра Бодняк



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!