У ЛОДА сподіваються із 1 червня розпочати туристичний сезон на Львівщині

4171 0
Пропонують почати зі «Сколівських Бескидів»
Фото: Slyusarrr.com

Фото: Slyusarrr.com

Львівська обласна адміністрація обіцяє розробити стратегію виходу з кризи туристичної галузі Львівщини. Про це заявив заступник голова ОДА Юрій Холод.

Читайте також: Криза торкнеться кожного львів'янина. Скільки Львів може втратити на туристах через карантин

«Маємо травень для того, щоб вийти з кризи туристичному бізнесу, підтягнути якість туристичної інфраструктури в області, подумати над всіма доступними варіантами і впровадити всі безпекові заходи у закладах харчування та тимчасового перебування туристів. Першого червня туристичний сезон має стартувати. Сьогодні дуже важливо зосередитися на еко- та агротуризмі, оздоровчому напрямі відпочинку, а також мандрах для родин», – каже Юрій Холод.

У НПП «Сколівські Бескиди», який охоплює 35 гектарів лісів, лук та гір Прикарпаття і Карпат, вже розробили 144 км шляхів активного туризму та екологічних стежок. 

За півтори місяці у Сколе також має з’явитися новий інформаційно-екологічний центр з автостоянкою.

«Цей центр стане стартовою точкою еколого-пізнавального маршруту на гору Парашка та екостежки «До Альтани». Будівництво цього нового інформаційного центру передбачає проєкт «Розвиток сталого туризму на природоохоронних територіях», а фінансується він в межах транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Бюджет проєкту 18 790 євро. 10% (1879 євро) з них - дофінансовують з обласного бюджету», – каже в.о. директора НПП «Сколівські Бескиди» Василь Приндак.

Читайте також: Львівські екскурсоводи пішли в онлайн або Що буде з галицьким Вавилоном

Крім Сколе, обласні посадовці також відвідали територію заповідника «Тустань», проінспектували подальше створення велоінфраструктури у Славському, де з 2018 по 2020 в межах проєкту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» побудували 6,8 км велодоріжки. Ця велодоріжка з’єднує два різні населені пункти – Славське та Волосянку.

Юрій Холод каже, що ЛОДА звернулася в уряд з пропозицією надати спеціальні низьковідсоткові кредити для підприємців у галузі туризму, бо скасування туристичного збору недостатньо. І пропонує дозволити після 12 травня роботу готелів, які зможуть гарантувати дотримання чітких суворих правил гігієни та безпеки для гостей.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!