Поліцейські викрили шахраїв, які облаштували в центрі Львова фіктивний пункт обміну

2933 0
Підозрювана разом із спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт з імітаційними засобами.
ФОТО: ПОЛІЦІЯ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФОТО: ПОЛІЦІЯ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Поліцейські викрили шахрайку, яка ошукала львів’янина на 19 тисяч доларів. Підозрювана разом зі спільниками заздалегідь орендували приміщення та облаштували у центрі Львова фіктивний пункт обміну валют. Після шахрайства в особливо великих розмірах втекла до Києва, де її затримали оперативники карного розшуку поліції Львівщини.

Як повідомили у пресслужбі поліції Львівської області, 29 листопада надійшло повідомлення від львів’янина про те, що в одному із обмінних пунктів Львова – на вулиці Під Дубом – касирка взяла у нього гроші для обміну та вийшла з ними через задній вихід.

Також встановили, що до скоєння злочину причетна 37-річна мешканка Києва. Зловмисниця разом із спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт з імітаційними засобами – таблицею із курсом валют, апаратом для перерахунку грошей, фальшивими грошима для видимості послуг обміну валют.

Касирка користувалася перукою чорного кольору та використовувала підроблені документи. Аби шукати потенційну жертву, вона подавала онлайн-оголошення про обмін великої суми іноземної валюти, пропонуючи занижений курс. Поліцейські встановили помешкання, яке зловмисниця орендувала у Львові, та транспорт, на якому пересувалась. 6 грудня, під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання у Києві, правоохоронці виявили та вилучили речові докази її протиправної діяльності.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Усі, хто став жертвою схожих махінацій, можуть звертатися на лінію 102.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!