Проїзд у львівських автобусах може подорожчати до 8 грн

3083 1
Востаннє тарифи на проїзд у міських автобусах Львова підвищували у лютому.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

У Львові плнують підвищити вартість проїзду до 8 грн. Відповідний проєкт рішення та регуляторний акт опублікували на сайті Львівської міськради.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Як ідеться у документі, на початку листопада до ЛМР звернулися перевізники, котрі обслуговують міські автобусні маршрути з проханням підвищити тарифи на проїзд, враховуючи подорожчання пального, зростання зарплати та цін на запчастини.

Коли саме цей проєкт рішення подадуть на розгляд виконкому не зазначається, втім він має набрати чинності з моменту оприлюднення. Економічно обґрунтованим у міській раді називають тариф у 10,15-10,51 грн, при цьому при цьому зараз проїзд у автобусах коштує 7 грн.

До кінця листопада можна надсилати зауваження та пропозиції стосовно цього регуляторного акту. Ї можна подавати письмово за адресою: вул. Сахарова, 2, 79012.

Читайте також: Чи працюють виділені смуги на Чорновола у Львові. Відео з дрона

Нагадаємо, що востаннє проїзд у міських автобусах дорожчав 1 лютого цього року. Тоді ж пенсіонери знову почали їздити у автобусах, які обслуговують приватні перевізники, безкоштовно. Крім цього, у Львові також планують підвищити вартість проїзду в трамваях та тролейбусах до 6 грн за разовий квиток і 7 грн за квиток у водія.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
10 Листопада, 2019 23:03
Даєш метро У Львові А вчасно виїжджати на маршрут вони не хочуть в потрібній кількості ?
Не з'їжджати з маршруту (бо в центрі корок постоїмо на кінцеві з годинку привіт для Успіх БМ) в час пік ?
Автобуси в яких ламаються двері, відпадають колеса на ходу та загоряється моторний відсік замінити чи хоча б відремонтувати не хочуть ?
В них вічно не рентабельні та збиткові маршрути а чомусь ще ніхто не пішов за 10 років з перевезень ?
Де обіцяне оновлення 35 % транспорту по договору (атп-1 виняток вони хоч трохи молодці є видимі успіхи в роботі)
Одне постійне здорожчання а покращення не видно ?
Вони показують черствий пряник(про "покращення") а застосовують лише батіг і дивуються чому люди незадоволені
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!