Протитуберкульозна служба і швидка допомога матимуть дефіцит фінансування

1983 0
Дефіцит очікується у лікарнях, що надають високоспеціалізовану допомогу.
Фото: Galinfo

Фото: Galinfo

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу повідомив, що у 2020 році майже половина лікарень, що уклали угоди з НСЗУ, матимуть дефіцит бюджету – тобто отримають менше грошей, ніж у 2019 році.

Читайте також: В Україні запрацював другий етап медреформи. Що змінюється для пацієнтів

Усього по Україні, за словами Максима Степанова, укладено майже дві тисячі договорів між НСЗУ та медзакладами на другому етапі медреформи.

«984 лікарні матимуть дефіцит фінансування, тобто отримають цьогоріч менше коштів, аніж у 2019 році. Зменшення фінансування становить від 10 до 50%», – сказав Максим Степанов.

Наслідками недофінансування може бути скорочення медпрацівників. В зоні особливого ризику дефіциту, каже міністр, є протитуберкульозна служба, психіатрична служба, екстрена медична допомога та інші високоспеціалізовані медичні напрямки.

Наразі МОЗ чекає інформацію від обласних профільних департаментів, аби порівняти її з інформацією від НСЗУ та вирішити, що робити.

Читайте також: Як у Львові виявляють потенційних хворих на коронавірус

Нагадаємо, як розповів Tvoemisto.tv раніше головний медик Львова Володимир Зуб, затверджені НСЗУ тарифи на надання лікарнями послуг пацієнтам, що прописані в договорах, є мінімальними і цих сум не вистачатиме. Також Володимир Зуб пояснив, що на час пандемії коронавірусу медзаклади фінансуватимуться практично по-старому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!