Політична реклама

П'ятикласники в Україні вивчатимуть дві іноземні мови

1095 0
З навчального року 2013-2014 в усіх школах України з 5-го класу викладатимуть дві іноземні мови. Про це сьогодні на брифінгу в Харкові повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

 
За словами урядовця, вже з 1 вересня цього року першокласники в усіх школах України вивчатимуть одну іноземну мову, а наступного року до шкільної програми п`ятикласників додадуть другу іноземну.
 
Поза тим, як повідомив Табачник, вже цього року з 2 класу українські учні вивчатимуть інформатику як окремий предмет. За його словами, в початковій школі і іноземну мову, і інформатику викладатимуть в ігровій формі. 
 
"Якщо говорити про серйозні зміни, які дійсно історичні, те, що комісар Євросоюзу назвав лінгвістичною революцією, і чого не помічає наша преса, що ми в цьому році вперше переходимо на викладання іноземної мови з першого класу, що ми тепер обов'язково інформатику в XXI столітті будемо викладати як предмет у всіх 20 тисячах шкіл з другого класу, і з п'ятого класу почнемо другу іноземну мову, але це з 1 вересня 2013 року", - заявив міністр.
 
Дмитро Табачник також зазначив, що в програмах школи не менш ніж 50% навчального часу будуть займати природничі дисципліни - фізика, математика, астрономія, хімія тощо.
 
Нагадаємо, сьогодні прем`єр-міністр України Микола Азаров пообіцяв збільшення обсягу держзамовлення у ВНЗ – в першу чергу для фахівців інженерних, природничих та технічних професій.
 
Прем'єр зауважив, що фахівці таких спеціальностей матимуть попит серед працедавців та їхня робота буде "все краще оплачуватись". 
 

Джерело: iPress.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!