Реанімувати не вдалося. З’явилися деталі обставин смерті хлопця на півмарафоні у Львові

42455 0
Такий нещасний випадок стався уперше за 6 років проведення Львівського півмарафону.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

Під час проведення львівського півмарафону «Молокія Львівський півмарафон 2021» сьогодні, 27 червня, помер 23-річний хлопець. Він втратив свідомість на 21 кілометрі, за 200 метрів до фінішу. Про це повідомили під час брифінгу організатори фестивалю. 

«Вперше за 6 років проведення Львівського півмарафону у нас, на жаль, трапився нещасний випадок. Один учасник, якому було 23 роки, втратив свідомість на 21 кілометрі, фактично за 200 метрів до фінішу», – повідомив генеральний директор RunUkraine Дмитро Черніцький. 

За 20 метрів від посту була Мальтійська служба, яка одазу ж почала проводити реанімаційні заходи, однак через годину після невідкладної допомоги учасника не вдалося врятувати. 

Читайте також: На півмарафоні у Львові помер 23-річний хлопець

«Ми провели внутрішні дослідження, проаналізували статистику його стартів. Він брав участь у київському півмарафоні у 2019 році, який пробіг за 1 год 54 хвилини. Також він планував покращити свій результат у львівському півмарафоні і фінішувати за 1 годину 45 хвилин. Ми подивились його результати на 15 кілометрів, і цю дистанцію він подолав за годину і 15 хвилин», – додає він.  

Маршрут півмарафону побудований так, щоб кожен учасник був у радіусі одного кілометра до швидкої, щоб можна було швидко надати допомогу, зазначає Дмитро Черніцький.

«Кожен учасник забігу у нас застрахований, відтак рідні загиблого отримають фінансову допомогу. Зараз не можуть сказати, що саме з ним сталося, але зі свого боку медики зробили все можливе», – каже він. 

Нагадаємо, що у Львові цього року проходить такий шостий півмарафон. На марафоні є три дистанції  4.2 км, 10 км, 21 км, і вони залежать від рівня підготовки. 

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!