Торік Львів виділив на лікарні Першого ТМО понад 20 млн грн

1379 0
Загалом бюджет Першого ТМО становить 2 мільярди 400 мільйонів гривень.
ФОТО: ГАЛНЕТ

ФОТО: ГАЛНЕТ

Бюджет Першого територіального медичного об’єднання Львова становить 2 мільярди 400 мільйонів гривень. Що стосується фінансування, то 55% надходить від НСЗУ, тобто понад мільярд, а 45% покриває вся решта: платні послуги, кошти благодійників, міські програми. З міського бюджету у 2022 році надійшло 20 мільйонів гривень. Крім того, місто повністю фінансує комунальні послуги та енергоносії – це близько 90 млн грн. Ще майже 30 тисяч грн місто виділило на заробітну плату медиків, які були задіяні в медичних оглядах освітян. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv повідомила фінансова директорка Першого ТМО Наталія Демкович. 

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

«На лікування місто коштів не виділяє, тільки на окремі програми. Наприклад, торік для жителів Львівської МТГ діяла програма запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань, яка передбачала різні профілактичні заходи та придбання медикаментів і обладнання. Тож якщо до нас на лікування потрапила людина із Закарпатської області, яка потребує стентування, витратний матеріал на нього з міської програми не передбачений. Це додаткові гарантії лише для львів’ян. Також місто профінансувало програму кохлеарних імплантів для дітей та програму забезпечення препаратами екзогенного сурфактанту «Куросурф» для лікування новонароджених із дихальними розладами», – сказала вона.

За її словами, благодійники торік надали допомогу Першому ТМО на суму 457 мільйонів грн, зокрема й у вигляді матеріальних цінностей (ліків, медичного обладнання, продуктів харчування тощо) на 395 мільйонів грн.

«Торік лікарні багато допомагали як вітчизняні, так і закордонні благодійники. Зокрема, уряд Тайваню надав 800 тисяч доларів на закупівлю ангіографа для дитячої лікарні Святого Миколая. Ще мільйон доларів надав один американський донор, і ці кошти були спрямовані на закупівлю низки обладнання, операційних столів, ламп тощо. Лікарням передавали наркозно-дихальні апарати, дезінфікувальні засоби, вироби медичного призначення, ліки», – зазначила фінансова директорка.

Читайте також: Як формується запис на безкоштовне МРТ у Львові. Пояснення

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv після звернень львівʼян до редакції та отримання переліку скарг пацієнтів у НСЗУ записало розмову з керівництвом Першого територіального медичного об'єднання у Львові. Повне інтерв'ю читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!