Справу львівського бізнесмена Петра Димінського передали СБУ

3149 0
Його підозрюють у скоєнні смертельної ДТП.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Справою про смертельну ДТП у селі Ямельня на Львівщині, у скоєнні якої підозрюють львівського бізнесмена Петра Димінського, передали від Нацполіції до СБУ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на матеріали суду.

Зазначається, що генпрокурор Руслан Рябошапка змінив підслідність справи ще 6 грудня 2019 року. Причини цього не повідомляються.

Нагадаємо, 18 серпня 2017 на трасі Львів-Краковець сталася смертельна ДТП за участю автомобіля, що належить бізнесменові Петру Димінському. Внаслідок зіткнення загинула 31-річна жінка. Її брат стверджує, що Димінський перебував за кермом і потім переcів у іншу машину. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Оголошений у розшук Петро Димінський відвідав матч львівських Карпат. Фото

21 серпня 2017 серпня бізнесмену вручили повістку на допит 23 серпня. Слідство встановило, що за кермом авто, яке потрапило в аварію, був не 43-річний охоронець Димінського, як про це повідомлялося раніше. 22 серпня стало відомо, що Петро Димінський відлетів до Швейцарії. Наступного дня член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що на допит бізнесмен не з'явився.

Адвокат бізнесмена Микола Лисий повідомив, що його клієнт не отримував повісток на допити, натомість стверджує, що Димінського допитали ще 20 серпня. Пізніше правоохоронці провели обшуки в офісі бізнесмена та ІА ZIK, що йому належало на той час. Пізніше поліція провела експертизу ДНК всіх учасників ДТП.

1 березня 2018 року, Печерський районний суд Києва обрав Петру Димінському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але бізнесмен досі перебуває за межами України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!