Це – цілеспрямований удар по ланцюгах постачання. Що відомо про ракетну атаку у Львові

11292 0
На сьогоднішній ранок 630 домогосподарств або 2000 людей досі без електропостачання.
фото андрія садового у фейсбуку

фото андрія садового у фейсбуку

Учора, 3 травня, о 20:30, по Львову завдали ракетного удару з боку Каспійського моря. Протиповітряна оборона зафіксувала шість ракет, 2 з них сили ППО збили над територією області. Ще 3 влучили в електричні підстанції, через що об'єкти пошкоджені. Одна – влучила в Закарпаття. Це, за словами очільника Львівської ОВА Максима Козицького, був цілеспрямований удар по ланцюжку постачання, у тому числі гуманітарній допомозі з боку Заходу.

Унаслідок ракетного удару двоє людей постраждали. Вони перебували навколо однієї з підстанцій. Перший – 58-річний чоловік родом із Закарпаття. Ударна хвиля, за словами міського голови Львова Андрія Садового, відкинула його до стіни. У чоловіка був удар в грудну клітку, розрив легені. Наразі провели операцію і загрози життю немає. Інший – 24-річний хлопець. У нього – осколочні поранення кінцівок. Операцію теж уже провели, витягнули частину осколків, але треба буде робити ще одну. Загроз життю немає. 

Читайте також: На Львівщині ППО збила дві ракети. Ще три влучили у ціль

Окрім цього, станом на вечір 3 травня понад 85 тисяч домогосподарств, більш ніж 12 населених пунктів на Львівщині повністю знеструмлені, 5 – частково. Приблизно 250 тисяч людей було без електропостачання.

«На сьогоднішній ранок 630 домогосподарств або 2000 людей досі без електропостачання. Працівники як Львівської залізниці, так і «Львівобленерго» працюють над ліквідацією і можливістю подачі електроенергії», – каже він під час брифінгу.

Андрій Садовий додає, що на автономне живлення також перевели дві львівські медичні установи, а на резервне – системи подачі води.

«Комунальні служби працювали оперативно та працюють до сих пір. Дуже багато є багато пошкоджень. Повилітали вікна, в районі атаки розташований великий гаражний кооператив, де повиривало замки та двері. Радіус ураження є високий, осколки які вилітають, є загрозою для життя…», – каже він.

Читайте також: Окупанти вперше обстріляли ракетами Закарпаття

Нагадаємо, що ввечері 3 травня росіяни завдали ракетних ударів по Львову. Пошкоджено три електричні підстанції, через що у деяких районах міста були перебої з електропостачанням. Світло планували відновити впродовж ночі, однак станом на ранок 4 травня ще частина мешканців залишається без світла. Також без струму дві насосні станції.

В Укрзалізниці повідомили про затримку поїздів на під'їзді до Львова. Перелік поїздів дивіться за посиланням.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!