У львівському ресторані, де гості отруїлись на весіллі, виявили стафілокок

7646 3
До медиків звернулися 55 потерпілих, і це не лише гості весілля, а й ті, хто був на бенкеті наступного дня.
Фото: objor.com

Фото: objor.com

У ресторані «Червона рута» фахівці Держпродспоживслужби та Львівського лабораторного центру виявили значні порушення у приготуванні страв, а в усіх досліджених кулінарних виробах – хвороботворні бактерії. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Як уникнути отруєння під час свят. Рекомендації МОЗ

За словами очільниці Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Галини Мельничук, лабораторні дослідження уже виписують, і відхилень є багато. Серед них – брудний посуд, а у всіх кулінарних виробах знайшли хвороботворні бактерії, зокрема стафілокок та кишкову паличку.

Фахівці зазначають, що заклад не був зареєстрованим, тобто працював самовільно. Нині до медиків звернулися 55 потерпілих, і це не лише гості весілля, а й ті, хто був на бенкетах наступного дня. 

Читайте також: Як уникнути харчового отруєння? Поради

Нагадаємо, після весілля, яке святкували у львівському ресторані «Червона Рута», що на вулиці Хуторівка, 26, з ознаками отруєння до лікарні потрапили понад 20 гостей. Наступного дня кількість постраждалих зросла до 39. Держпродспоживслужба перевірила ресторан та після виявлених санітарних порушень ресторан на два тижні зачинили. Поліція відкрила кримінальне провадження.



Читайте також:
12 Червня, 2019 19:14
666 ... анекдот із часів СРСР -- " .. що станеться , як Брежнєва рельсом по голові вдарити ? .. БАМ !!!.." ... а от "Бум" -- це від чого ? ...
12 Червня, 2019 16:53
Бум Попередній коментар певно писав власник того закладу.
Досить вже людей труїти в незареєстрованих закладах.
Закрити і штраф наложити!
12 Червня, 2019 16:12
666 ... для спеціалістів із перевірки знайти порушення -- що "два пальці....." ... а зрозуміти , що оті "хвороботворні бактерії" знаходяться в організмі КОЖНОЇ людини , це для них як америку відкрити ... хто на що вчився ... і зовсім не дивує конкретна "увага" львівських ЗМІ (самих чесних в незалежній Україні)до отого "розслідування" ... рішення вже прийнято (десь і кимось) і тому -- ресторан мусить бути ліквідований (.." Карфаген повинен бути зруйнований! " ..) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!