У Львові говоритимуть про спадщину Івана Левинського. Де подивитись

2579 0
У дискусії візьмуть участь львівські архітектори, історики та реставратори.
Фото: memrise.com

Фото: memrise.com

Сьогодні, 4 липня, виповнюється 100 років із дня смерті видатного львівського архітектора Івана Левинського. Медіа-хаб «Твоє місто» організовує дискусію «Що робити зі спадщиною Левинського».

Читайте також: Як змінилися будівлі Левинського у Львові. Фото в минулому і тепер

Участь у дискусії візьмуть голова правління Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Богдан Гой, головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, доцент кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка» Василь Петрик, історик Ігор Жук, менеджерка арт-центру «Я Галерея» Світлана Тимків, викладачка «Львівської Політехніки» Юлія Богданова та генеральний директор компанії «Ваш Дім» Володимир Гаразд.

Під час ефіру дискутуватимуть, як ідентифікувати спадщину Івана Левинського, реставрація чи збереження та постать архітектора як творця та представника українського в архітектурі.

Читайте також: У гості до Левинського: у Львові відкрили виставку про відомого архітектора. Фоторепортаж

Прямий ефір із студії «Твого міста» розпочнеться орієнтовно о 14:00. Дивитися його можна на сайтіFacebook-сторінці та YouTube-каналі Tvoemisto.tv. Дискусія відбудеться за підтримки Українського культурного фонду.

Додамо, що цього року у Львові оголосили рік Левинського, до відзначення якого запланували низку мистецьких заходів.

Довідка

Іван Левинський –український архітектор, який народився Долині на Івано-Франківщині. Серед найвідоміших робіт автора – будинок акціонерного товариства «Дністер» на вулиці Руській, 20 (сучасна перша міська поліклініка) та головний залізничний вокзал Львова, який починала будувати його фірма. Помер архітектор 4 липня 1919 року. Похований на Личаківському кладовищі, поле №73.

Партнерська публікація

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!