У Львові говоритимуть про те, як протидіяти інформаційній війні

938 0
Завтра у Львові відбудеться дискусія, що має на меті зробити зріз експертного середовища щодо впливу пропаганди на інформаційний простір Львова та регіону, проблемні аспекти верифікації та критичного сприйняття фейків, найгостріші кейси та виклики 2018 року.
Фото: cdn.searchenginejournal.com

Фото: cdn.searchenginejournal.com

Питання боротьби із російською пропагандою в умовах інформаційної війни гостро постало перед ЗМІ України. Щоденно кожному журналістові та редактору доводиться не лише створювати новини, а й аналізувати їхню достовірність та релевантність. 

У п’ятницю, 16 березня о 16.00 у готелі Асторія (вул. Городоцька, 15) відбудеться дискусія, що має на меті зробити зріз експертного середовища щодо впливу пропаганди на інформаційний простір Львова та регіону, проблемні аспекти верифікації та критичного сприйняття фейків, найгостріші кейси та виклики 2018 року.

Також, під час заходу буде презентовано видання "Слова та війни: Україна в боротьбі з кремлівською пропагандою", що окреслює конкретні загрози російської пропаганди суспільній думці та медіа в Україні. У книзі описані способи, у які Кремль намагається вести свою інформаційно-психологічну війну як проти України, так і проти демократичних цінностей загалом.

Головна мета обговорення - залучити якнайширше коло українських журналістів та експертів для формування детальних рекомендацій як для української влади, так і для міжнародних урядів та організацій. 

На обговоренні експерти та журналісти торкнуться таких питань:

В чому ключові небезпеки впливу російської пропаганди у Львові та в регіоні?
Що робити українській владі, місцевій владі, міжнародним інституціям, активістам та журналістам для протистояння дезінформації та інформаційно-психологічній війні?
На що слід звертати увагу міжнародної спільноти?

Захід проводиться за підтримки програми «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз-Нетворк» та фінансової підтримки АМР США.
Посібник створений ГО “Інтерньюз-Україна” за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду "Відродження" в рамках Проекту "Громадська Синергія" і Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!