У Львові офіційно з’явився кластер індустрії моди

4226 0
Вчора у Львівській міській раді відбулось підписання Статуту Громадської спілки «Західноукраїнський кластер індустрії моди».
фото: www.aviso.ua

фото: www.aviso.ua

Вчора у Львові шляхом підписання статуту ГО «Західноукраїнський кластер індустрії моди» офіційно з’явився модний кластер. Його було передбачено стратегією розвитку міста, як наступний етап після створення кластерів ІТ та культури. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла директорка відділу ділових індустрій ЛМР Галина Заяць.

За її словами, у кластер увійшли підприємства «Самбай», «Piccolo», «Жива», дизайн-студія Олени Гусєвої та інші.

«Кластер має 60 днів на реєстрацію, вона триває до 2-3 днів, зареєструватися вони можуть до середини липня. Кластер вже створив першу інноваційну кравецьку школу. Її засновниками стали Оксана Черепанич, «Самбай» та дизайн-студія Олени Гусєої. Вони готують кравчинь упродовж 3 місяців. Школа платна, проте якщо кравчиня влаштовується на підприємство-організатор, воно оплачує 50% навчання. Наступним кроком школи стане підвищення кваліфікції львівських викладачів», – розповіла вона.

Також вона додала, що представники кластеру їздили у Київ, мали зустріч із представниками Ukranian fashion week, були представлені на виставці у Лодзі. Клатер братиме участь у виставкових заходах та буде представляти свої фірми. КУ «Інститут міста» у травні провела для кластера сесію стратегічного планування.

Читайте також: Teamboys, принцеси, малиновий піджак: як зароджувалась мода часів перебудови

Нагадаємо, у березні повідомлялося, що кластер об'єднає підприємства незалежно від розміру, галузі легкої промисловості, галузі виробництва чи дизайну одягу. В грудні 2017 року начальниця управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак у коментарі Tvoemisto.tv розповіла про плани відкрити у місті Львівський модний кластер.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!