У Львові оголосили новий конкурс автобусних перевізників

6524 0
Міські автобуси курсуватимуть у «звичайному» режимі, натомість як наразі перевізники їздять у режимі «маршрутне таксі». Крім цього, договори з перевізниками підписуватимуть на лоти по 3-5 маршрутів.
фото Олександра Шутюка

фото Олександра Шутюка

Управління транспорту Львівської міськради оголосило конкурс на визначення перевізників на міські автобусні маршрути загального користування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Серед основних вимог до перевізників:

  • перевізник повинен забезпечити роботу кожному із суб’єктів конкурсу, який включає міські автобусні маршрути загального користування, транспортних засобів, пристосованих для перевезення маломобільних груп населення в кількості до 35% від загальної кількості автобусів до 31 грудня 2019 року та 50% із 1 січня 2020 року;
  • не менше одного автобуса на маршруті, пристосованого для перевезення людей із інвалідністю та інших маломобільних груп населення;
  • наявність у перевізника GPS-системи, встановленої у транспортних засобах, які пропонуються для роботи на автобусних маршрутах загального користування з обов’язковим технічним забезпеченням передачі даних у центр керування руху;

Читайте також: Метеорит вже близько. Чому транспортний колапс у Львові незабаром може стати реальністю

Міські автобуси курсуватимуть у «звичайному» режимі, натомість як наразі перевізники їздять у режимі «маршрутне таксі». Крім цього, договори з перевізниками підписуватимуть на лоти по 3-5 маршрутів.

«Від конкурсу ми чекаємо покращення якості перевезення. Тому в умовах договору будуть передбачені штрафні санкції за невиконання рейсів, за неприбраний і непомитий автобус, тобто за санітарний стан машини, і за порушення правил дорожнього руху. Також умовами конкурсу буде передбачено обов’язкове оновлення рухомого складу автомобільного парку до 35% до кінця 2019 року. І від 50% з 1 січня 2020 року», — розповів Андрій Білий.

Зокрема на деяких маршрутах, на яких наразі курсують маршрутки, планують запустити великі автобуси, пасажиромісткістю до 80 осіб. Ознайомитись із повним переліком маршрутів і лотів можна за посиланням.

Читайте також: Львів закупить 100 автобусів великого класу

Подавати пропозиції можна до 15:00 14 вересня 2018 року до управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР за адресою Львів, вул. Сахарова, 2. Час роботи: понеділок-четвер — 9:00-18:00; п’ятниця — 9:00-17:00; субота, неділя — вихідний.

Документи для участі у конкурсі необхідно подати відповідно до ЗУ «Про автомобільний транспорт» та Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого Кабміном від 3 грудня 2008 року зі змінами та доповненнями. 

Засідання конкурсного комітету відбудеться 2 жовтня об 11:00 за адресою пл. Ринок, 1, каб. 406. Додаткову інформацію щодо конкурсу можна дізнатися за номером (032) 261 55 66, (032) 261 57 67 або написавши на електронну пошту [email protected]

Читайте також: Чому проголошена урядом монетизація транспортних пільг є фікцією

Нагадаємо, оголосити конкурс на міські автобусні перевезення планували до кінця зими. Пізніше у міськраді озвучили новий термін — до кінця березня, пояснивши це тим, що немає охочих брати участь у конкурсі. На початку квітня заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак повідомив, що конкурс оголосять у квітні-травні. Втім уже в червні у коментарі Tvoemisto.tv він розповів, що маршрути ще погоджують із патрульною поліцією та ЛОДА. На початку липня міський голова Львова повідомив, що конкурс готуються оголосити наприкінці серпня.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!