У Львові шукають інвестора для приміщення старого трамвайного депо

2281 0
Львівська міська рада оголосить інвестиційний конкурс, в якому зможуть взяти участь як українські, так і закордонні компанії.
Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Про це вчора, 8-го лютого, під час громадських обговорень щодо ревіталізації трамвайного депо на перетині вулиць Героїв Майдану – Вітовського – Сахарова повідомила Ольга Сивак, начальниця управління інвестицій ЛМР.

Центральний ангар станції вже давно не експлуатується, лівий – зі сторони вулиці Героїв Майдану, досі перебуває в оренді Історичного музею, і тільки правий ангар  використовувався "Львівелектротрансом" як зварювальна майстерня та склад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові можуть створити «Креативний квартал» 

Наразі ситуація з історичним музеєм науки та техніки не вирішена. Проте місто вважає, що найкраща перспектива для нього та депо, це створити таке середовище, в якому зможуть співіснувати історична та інноваційна частини.

Раніше на території депо планували створити "Креативний квартал". Зараз  свій проект пропонує ініціативна група з активістів  та підприємців: Марк Захрін, Олег Мацех, Дмитро Косарєв, Тарас Кицмей, Тарас Добрянський та Олег Дрінь. Концепцію названо "Lem station", на честь відомого письменника-фантаста Станіслава Лема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість Креативного кварталу у Львові створюють Lem Station

Однак Ольга Сивак наголосила, що після оголошення інвестиційного конкурсу кожен зможе взяти в ньому участь, а серед потенційних пропозицій місто обере найкращу.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський додав, що за задумом на території старого депо мав би бути інтелектуальний хаб, оскільки він розташований поблизу трьох львівських університетів – УКУ, ЛНУ ім. Івана Франка та неподалік корпусу "Національного університету "Львівська політехнціка" та їхніх студмістечок.

Нагадаємо, у Львові будують Silicon Valley. Візуалізація. 

Підготувала Уляна Іванишин

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!