У Львові відновили ремонт на вулиці Шевченка

1583 0
Дорожники приступили до третього, останнього, етапу реконструкції вул. Шевченка – відрізка від вул. Залізничної до вул. Я. Мудрого

У Львові відновили реконструкцію вулиці Тараса Шевченка, яку призупиняли на час зими. Закінчити роботу обіцяють до кінця 2022 року. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Дорожники приступили до третього, останнього, етапу реконструкції вул. Шевченка – на відтинку від вул. Залізничної до вул. Ярослава Мудрого. Компанія «Онур», яка займається реконструкцією вулиці, наразі проводить земляні роботи. Також на вулиці мають зробити переврізку водопровідної мережі, влаштувати дощоприймачі, прокласти дорожнє покриття і трамвайну колію, встановити колодязі та футляри для слабострумних мереж.

Читайте також: Три магістралі у Львові зроблять безпечнішими

Колію від вул. Залізничної до вул. Єрошенка замостять мозаїкою. Водночас в ЛКП «Львівавтодор» додають, що незавершеною ще залишається реконструкція вул. Пилипа Орлика і частково вул. Степана Бандери. Усі роботи на них відновлять, як тільки цьому сприятиме погода.

Додамо, що цього року у місті мали б закінчити ремонт на вулиці Шевченка і відкрити для проїзду другу частину вулиці Пилипа Орлика, про що заявляв міський голова Андрій Садовий. Однак у місті досі триває третій етап реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн. Нині активні роботи тривають на відтинку від Залізничної до Яцкова.

Місто заплатить за роботу ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» майже 187 мільйонів за ремонт ділянки від вулиці Залізничної до Ярослава Мудрого. Попередні два етапи реконструкції цієї вулиці завершили, роботи на ділянці від вул. Хорватська до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн, а першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазі-кільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року, цю ділянку відремонтували за майже 90 мільйонів гривень.

Нагадаємо, цього року у Львові планують розпочати реконструкцію вулиць Мазепи і Грінченка, а також завершити ті, які почали раніше: вул. Шевченка, вул. Пилипа Орлика, допрацювати вул. Хуторівку і площу Двірцеву. Для будівництва вулиці Суботівської місто звернулось за державним фінансуванням, а вул. Залізничну ремонтуватимуть, якщо будуть «перехідні залишки», тобто неосвоєні кошти за іншими статтями бюджету розвитку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!