Чому затримується ремонт на вулицях Шевченка та Пилипа Орлика у Львові

3551 0
У місті досі триває третій етап реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної.

Цього року у місті мали б закінчити ремонт на вулиці Шевченка і відкрити для проїзду другу частину вулиці Пилипа Орлика, про що заявляв міський голова Андрій Садовий. Однак у місті досі триває третій етап реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн. Нині активні роботи тривають на відтинку від Залізничної до Яцкова.

У Львівській міській раді запевняли, що вулицю відкриють до кінця року, зокрема закінчать ділянку від Залізничної до Єрошенка. Директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк у коментарі Tvoemisto.tv каже, що до першого снігу не встигли вистелити 700 метрів бруківки на цій ділянці.

Читайте також: День Х. Коли у Львові запрацює е-квиток і чому не з 13 січня

«Бруківку можна класти у мороз, але не можна за мокрої погоди, тому роботи закінчимо наступного року», – пояснив він.

Досі не відкрили ділянку від Залізничної до Єрошенка, там роботи мали закінчити ще влітку. І ще чекають на реконструкцію ділянки від Єрошенка до Бортнянського і від Бортнянського до Ярослава Мудрого.

Місто заплатить за роботу ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» майже 187 мільйонів за ремонт ділянки від вулиці Залізничної до Ярослава Мудрого. Попередні два етапи реконструкції цієї вулиці завершили, роботи на ділянці від вул. Хорватська до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн, а першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазі-кільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року, цю ділянку відремонтували за майже 90 мільйонів гривень.

Водночас вулицю Пилипа Орлика, зокрема на ділянці від вулиці Миколайчука до вулиці Віри, Надії, Любові, відремонтували торік. Зараз вона перекрита на ділянці від вул. Віри, Надії, Любові до будинку №2 на вул. Пилипа Орлика. До кінця року вулицю обіцяли відкрити, але, як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у ЛКП «Львівавтодор», цього року закінчити ремонт не встигли.

Читайте також: Стало відомо, скільки коштуватиме транспортна картка «ЛеоКарт»

«На півтори місяці зупинилися у роботах, допрацьовували проєктне рішення щодо водопровідних мереж і каналізації. Це питання узгодили, але втратили півтори місяці теплої погоди. 280 метрів залишилось, там проводять роботи з мережами. Перекрита вулиця до ринку, але налагоджений проїзд до лікарні», – каже Микола Власюк.

Нагадаємо, що проєкт реконструкції розробляв «Інститут просторового розвитку». Ремонт проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» майже за 75 млн гривень.

Детальніше про рішення, які Львову не вдалося реалізувати у 2021 році, читайте за посиланням.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!