Квазікільце на вулиці Шевченка відкрили для проїзду. Фото

6336 0
Світлофори облаштують у серпні-вересні.
фото: лмр

фото: лмр

Квазікільце на вул. Шевченка для проїзду транспорту відкрили сьогодні вранці, 13 серпня. Про це повідомляє заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий у себе на Фейсбуку.

Вночі підрядник наносив дорожню розмітку. Світлофори облаштують у серпні-вересні.

«Основна частина розмітки нанесена. Рух організують по колу, і тільки автобуси будуть мати додаткові можливості для прискорення. Загалом вся розмітка буде наноситись до кінця тижня», – каже він.

Озеленювати територію будуть у жовтні-листопаді цього року.

Читайте також: У Львові відремонтують ще одну частину вулиці Шевченка

Також з п`ятниці, 14 серпня, зміниться рух громадського транспорту. Зокрема, відновлять маршрут №11 та №6а, який буде курсувати з Рясне через вул. Левандівську та Городоцьку до Галицького базару, а маршрут №49 тимчасово призупинить курсування через дублювання № 6А. 47А курсуватиме без змін.

Трамвайний рух відновлять після повного завершення реконструкції вул. Шевченка. Окрім цього, за його словами, зараз у Львові займаються проєктуванням вул. Суботівської, яка з'єднає Левандівку з мікрорайоном Рясне-2, зокрема, щоб там курсував тролейбус.

Читайте також: Як будують квазі-кільце на вул. Шевченка - Левандівська. Відео

Нагадаємо, що роботи виконує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» за 89,6 млн грн. 

Саму вулицю Шевченка реконструюватимуть у три етапи: будуватимуть кільце, далі візьмуться за реконструкцію другої ділянки – вулиці від Хорватської до Ярослава Мудрого, й далі до Залізничної. У бюджеті розвитку на 2020 рік на відтинок від Хорватської до Ярослава Мудрого заклали 61 млн грн, а на частину вулиці від Ярослава Мудрого до вул. Залізничної – лише 19 млн грн зі 140 млн грн необхідних. Загалом реконструкція вулиці Шевченка має тривати два роки.

Проєкт реконструкції вулиці розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. Торік проєкт доопрацювали та затвердили на засіданні виконкому. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!