У Львові виявили перший випадок «свинячого» грипу

2467 0
Загалом це другий випадок грипу в нашому регіоні.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

У Львові виявили перший випадок грипу А (H1N1) пандемічний. Вірус діагностували у львів’янина, який сам звернувся у 2 міську поліклініку з ознаками недуги. Про це під час брифінгу сьогодні, 12 січня, на запитання журналістки Тvoemisto.tv відповіла головна епідеміологиня Львівської області, директорка Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко.

Читайте також: У Львові виявили першого в цьому сезоні хворого на грип

Загалом, за її словами, на Львівщині досить сприятлива епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на грип, адже від початку епідсезону це лише другий випадок грипу в нашому регіоні.

«На Львівщині лабораторно підтверджено лише два випадки грипу. Перший виявили на початку грудня минулого року, і це був грип типу В, а другий виявили нещодавно. Йдеться про вірус грипу А (H1N1) пандемічний. Львів’янин звернувся у 2-гу міську поліклініку. У нього був легкий перебіг хвороби, без госпіталізації», – каже Наталія Іванченко-Тімко.

Загалом, за словами епідеміологині, на Львівщині сприятлива епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на грип, при тому, що щотижня на грип перевіряють лише 10 осіб – 5 пацієнтів з обласної інфекційної лікарні і стільки ж з 2-ї поліклініки Львова.

Читайте також: Перевір себе. Як відрізнити грип, ГРВІ і коронавірусну інфекцію

«Львівщина належить до числа областей з дозорним наглядом за грипом. Лише 10 осіб в тиждень в нас проходять обстеження на грип. Людей з клінічними «бурхливими» ознаками грипу поки що не має. Та оскільки симптоми будь-якого ГРВІ чи грипу схожі до коронавірусу, медики абсолютно всіх людей мають обстежувати. Спочатку на коронавірус, а якщо його виключають, тоді на грип», – каже епідеміологиня.

Нагадаємо, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у сезоні 2020-2021 років в північній півкулі циркулюватиме чотири віруси грипу:

  • вірус, подібний до A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019 (H1N1) pdm09;
  • вірус, подібний до A/Hong Kong/2671/2019 (H3N2);
  • вірус, подібний до B/Washington/02/2019 (B/Victoria lineage)
  • вірус, подібний до B/Phuket/3073/2013 (B/Yamagata lineage).

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!