У Львові виявили першого в цьому сезоні хворого на грип

5573 0
Хворий лікується вдома, потреби у госпіталізації не має.
Photo by Shane on Unsplash

Photo by Shane on Unsplash

У Львові лабораторно підтвердили перший у цьому сезоні випадок грипу. Про це Тvoemisto.tv розповіла головна епідеміологиня Львівської області, директорка Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, грип виявили у львів’янина, який з ознаками ГРВІ звернувся у 2-гу міську поліклініку Львова.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

«На Львівщині щороку проводимо дозорний епідеміологічний нагляд за грипом. Це означає, що щотижня у кожної 5 людини, яка звертається у 2- міську поліклініку та кожної 5 людини, яка звертається в обласну інфекційну лікарню на поліклініку з симптомами ГРВІ, роблять тест для виявлення грипу. Саме в одного з пацієнта поліклініки і виявили РНК вірусу грипу В», – каже Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, хворий почувається добре, лікується вдома, потреби в госпіталізації не має.

Читайте також: Перевір себе. Як відрізнити грип, ГРВІ і коронавірусну інфекцію

За даними Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, за минулий тиждень у Львові від грипу провакцинували 782 особи. Усього на  Львівщині щеплення від грипу зробили 9 120 осіб, в тому числі більше 4 тисяч з групи ризику.

Хоч медики закликають й надалі щепитися від грипу, як вдалося з’ясувати Тvoemisto.tv, самих вакцин від грипу в місті немає.

Як зазначив директор медичного центру «Гіруда» Андрій Баран, у них була південнокорейська «Джісі Флю» та невелика кількість французької вакцини «Ваксігрип», але закінчилася ще наприкінці листопада.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати від грипу дітей. Пояснення педіатра

«Раніше люди більше дзвонили, питали коли буде. Зараз уже попиту не має. Швидше наявністю вакцин від грипу цікавляться фірми або страхові компанії. Чи надійдуть вакцини до нас ще, невідомо», – сказав Тvoemisto.tv Андрій Баран.

Нагадаємо, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у сезоні 2020-2021 років в північній півкулі циркулюватиме чотири віруси грипу:

  • вірус, подібний до A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019 (H1N1) pdm09;
  • вірус, подібний до A/Hong Kong/2671/2019 (H3N2);
  • вірус, подібний до B/Washington/02/2019 (B/Victoria lineage)
  • вірус, подібний до B/Phuket/3073/2013 (B/Yamagata lineage).

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!