У найближчі дні бензин може подорожчати, - експерт

987 0
Запаси дешевого бензину, закупленого гравцями ринку до підвищення акцизів з 1 вересня, закінчуються. З початком третьої декади місяця варто очікувати на подорожчання бензину в середньому на 20 копійок у зв'язку з підвищенням з 1 вересня акцизних ставок, вважає директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн.

"Я думаю, що найближчим часом будуть зміни. Швидше за все, бензин подорожчає копійок на 20", - сказав він, повідомляють Подробности.

Разом з тим, підкреслив Куюн, кінцева вартість дизельного палива не повинна змінитися.

Крім того, експерт не очікує якихось змін у вартості бензину в зв'язку із змінами в Податковому кодексі, що стосуються екологічного податку і які набувають чинності з 1 жовтня. Нагадаємо, цими змінами був змінений агент оподаткування: замість оптових компаній і мереж АЗС екологічний податок буде стягуватися з імпортерів і виробників палива.

"Справа в тому, що цей податок вже платять. Причому, як я розумію, навіть переплачують. Адже не було ясності хто його має сплачувати, тому платили по кілька разів. Насправді він незначний, тому на цінах його дуже важко відстежити", - вважає Куюн.

Джерело: http://galinfo.com.ua/news/94908.html

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!