У центрі Львова демонтували нелегальну вивіску «Рошен»

3895 0
На фасаді фірмового магазину «Рошен» у центрі Львова (вул. Валова, 4) прибрали вивіску, яку міська влада вимагала демонтувати через самовільне та незаконне встановлення.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Учора, 5 листопада, магазин «Рошен» у центральній частині Львова демонтував свою вивіску. Про це повідомив Zaxid.net. Таким чином в останній день встановленого строку адміністрація магазину виконала вимогу управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Читайте також: Загублений у рекламі. Куди йдеш, Львове?

Раніше, у коментарі Tvoemisto.tv, керівник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець пояснила, чому вивіску мають демонтувати. «Вона встановлена самовільно, без дозволів та погоджень. Ще би було півбіди, якби вона хоча б відповідала правилам встановлення вивісок, затверджених у Львові. Але так не є. Вивіска є завелика, неправильно розміщена, адже виходить за межі закладу, закриває балкон та є «агресивною» для такого будинку», – зазначила Лілія Онищенко-Швець.

Нагадаємо, Міністерство культури розробляє зміни до законів щодо збереження об’єктів культурної спадщини. Так, одним з пунктів є заборона розміщення реклами в історичних центрах міст, на пам’ятках ЮНЕСКО та на державних історично важливих пам’ятках.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!