Коли з центрів українських міст приберуть рекламу

3228 0
Стало відомо, коли історичні центри українських міст можуть очистити від реклами. Про це під час прес-конференції в четвер, 1 жовтня, повідомив міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

Міністерство культури розробляє зміни до законів, що стосуються збереження об’єктів культурної спадщини. Так, одним з пунктів є заборона розміщення реклами в історичних центрах міст, на пам’ятках ЮНЕСКО та на державних історично значущих пам’ятках.

Читайте також: Загублений у рекламі. Куди йдеш, Львове?

«Зараз Києва не дуже видно за тією візуальною рекламою: лайтбокси, борди і т. д. І мова не тільки про Київ, так само не видно і інших великих історичних міст. Ми маємо абсолютно хаотичне розміщення візуальної реклами, дозволи надаються також хаотично. Їдеш по Києву і абсолютно не бачиш міста. Найбільш історичних вулиць в багатьох історичних містах України просто не видно за цією рекламою. Тому там, де є пам’ятка ЮНЕСКО або пам’ятка, яка належить до державного історико-культурного заповідника, реклама має бути заборонена, а якщо це зона під охороною, буферна зона, то там має бути обмеження на розміщення», – зазначив міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

Читайте також: Ринок зовнішньої реклами зміниться. 5 фактів

За словами міністра, в охоронюваній або буферній зоні історичної пам’ятки можна буде розміщувати лише стилізовану та суспільно-важливу рекламу. Таким чином, українські міста будуть схожі на європейські, де реклама впорядкована в історичних місцях, або її немає взагалі. Пакет законодавчих ініціатив Міністерства культури з цими поправками внесуть на розгляд Кабміну вже у грудні, а до кінця року його передадуть на слухання до Верховної Ради.

За матеріалами УНН, Zaxid.net, Znaj.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!