Львів'яни зможуть записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 через «Дію»

1681 0
На підставі записів в «Дії», відповідно до плану поставок вакцин, МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою.
Фото: i0.wp.com

Фото: i0.wp.com

Міністерство цифрової інформації разом з МОЗ та НСЗУ розробляє ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від Covid-19 в Україні. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час панельної дискусії на Всеукраїнському форумі «Україна 30: Коронавірус: виклики та відповіді».

«Мінцифра веде перемовини з МОЗ, щоб через «Дію» ми почали прийом електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації», – каже він.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Запис в електронну чергу на вакцинацію від Covid-19 планують зробити через «Дію» в кілька кліків. На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, які надсилатимуть заявку на вакцинацію.

На підставі записів в «Дії», відповідно до плану поставок вакцин, МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою. Також працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Під час державної вакцинації проти коронавірусу українці, швидше за все, не зможуть обирати, якою саме вакциною їм робитимуть щеплення

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!