Вакцинація від Covid-19. У МОЗ пояснили, чи можуть українці вибрати вакцину

1462 0
Найбільшу партію вакцини очікують від британського виробника AstraZeneca від 2 до 3,7 млн ​​доз.
Фото: freepik

Фото: freepik

Під час державної вакцинації проти коронавірусу українці, швидше за все, не зможуть обирати, якою саме вакциною їм робитимуть щеплення. Про це в ефірі Україна24 розповів в.о. глави Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін.

«Швидше за все, ні, тому що залежно від того, яка вакцина коли приходить до країни, формують перелік групи ризику, яка буде вакцинуватися на так званій платформі», – каже він, а також пояснює, що платформа – це використання одного вакцинного інструменту або однієї вакцини в межах єдиного підходу: вакцинації мобільними групами або в стаціонарних пунктах.

Читайте також: Колективний імунітет до Covid-19 не з'явиться цього року, незважаючи на вакцинацію, – ВООЗ

За його словами, найбільшу партію вакцини очікують від британського виробника AstraZeneca від 2 до 3,7 млн ​​доз.

«Швидше за все, групи, які підпадуть під AstraZeneca, будуть вакцинуватися тільки AstraZeneca», – додав він.

Однак наразі не уточнював інформацію стосовно того, як відбуватиметься приватна вакцинація і які вакцини будуть доступні українцям для того, аби придбати за власний рахунок.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Виглядає він наступним чином:

1) січень-квітень 2021 року – люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією Covid-19;

2) квітень-червень 2021 року – люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто надає медичні послуги;

3) червень–вересень 2021 року – люди із високим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто ви конує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави;

4) вересень 2021-березень 2022 року – люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!