У МОЗ затвердили план вакцинації українців від Covid-19. Хто і коли може отримати щеплення

1353 0
План оновлюватимуть щодва тижні, аби він відповідав реальній ситуації з коронавірусом.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров’я.

«Цей документ буде гнучким, його актуалізуватимуть залежно від ситуації з Covid-19, оновлених даних по вакцинах, від доступності вакцини проти хвороби, а успіх реалізації напряму залежить від партнерства і тісної співпраці з регіональними закладами охорони здоров’я, місцевими органами влади, лікарями та громадськістю», – каже в.о. гендиректор ЦГЗ Ігор Кузін.

Читайте також: У Британії посилюють карантин на Різдво через новий штам коронавірусу

Він додав, що мета цього плану – протягом 2021-2022 років охопити вакцинацією від Covid-19, щонайменше, 50% українців (20 млн людей). План оновлюватимуть щодва тижні, аби він відповідав реальній ситуації. Мета, цільові групи, логістичні маршрути, навчання медиків, комунікація та розгортання мобільних бригад – це базова частина документа. Вона може бути змінена лише у разі кардинально нової інформації. Етапи розробки вакцин, кваліфікаційні та реєстраційні процедури, поставки вакцин будуть оновлювати постійно.

Чотири етапи вакцинації населення:

1) січень-квітень 2021 року – люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією Covid-19;

2) квітень-червень 2021 року – люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто надає медичні послуги;

3) червень–вересень 2021 року – люди із високим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто ви конує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави;

4) вересень 2021-березень 2022 року – люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Вакцинуватимуть населення на базі наявних пунктів щеплень, мобільними бригадами з імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!