Політична реклама

В Україіні планують підвищити податки орендарям землі

1206 1
Асоціація міст хоче збільшити доходи місцевих бюджетів за рахунок збільшення податків для суб’єктів, які не мають права власності на землю, але фактично орендують її.

Для таких компаній та організацій селищні, сільські і міські ради зможуть застосовувати підвищуючий коефіцієнт до ставки податку на землю у розмірі не більше 12%, пише «Комерсант Україна».

Зараз орендна плата становить 3-12% від нормативної грошової оцінки на рік, у той час як ставка податку на землю – 1%, тому юридичні та фізичні особи не оформляють оренду, щоб платити податок на землю.

Тепер орендна плата і податок на землю будуть зрівняні, що змусить компанії оформити договори оренди на використовувані ними землі державної та комунальної форм власності.

Раніше Кабмін розробив проект постанови про застосування додаткового коефіцієнта в розмірі не більше 15% до оцінки ділянок в населених пунктах, які використовуються суб’єктами земельних відносин без правовстановлюючих документів.

Джерело: ZIK

27 Липня, 2012 18:47
артем такі закони дадуть можливість зловживати місцевій владі. Не потрібно робити від 3 до 12 ,а написати конкретно 5, 9 , 12
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!