В Україні планують створити єдиний Містобудівний кодекс

1588 0
Також Мінрегіон працює над окремим Містобудівним кадастром.
Фото: kordon.in.ua

Фото: kordon.in.ua

В Україні планують створити єдиний Містобудівний кодекс та Містобудівний кадастр, які дозволять спростити діяльність у будівництві, покращити умови для бізнесу та підвищити якість контролю робіт.  Про це на своїй сторінці у Facebook пише заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Що потрібно перевіряти перед купівлею житла. Перелік реєстрів та документів

За його словами, нині містобудівну діяльність в Україні регламентують сім законів і ще близько 50 норм, які закладені у інші закони. Немає взаємодії між офіційними кадастрами, а архітектурно-будівельний контроль є неефективним.

У Містобудівному кодексі хочуть урахувати сприятливі умови для інвестицій у будівництво, удосконалити прозорість процедур, забезпечити сталий розвиток населених пунктів та врахувати економічну складову при проектуванні.

Читайте також: В Україні спростили процедуру оформлення поштової адреси

Мінрегіон також працює над Містобудівним кадастром, що поєднає його з іншими кадастрами та реєстрами, зокрема, Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, адресним реєстром.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!