35 львівських водойм надміру забруднені хімією та сміттям

2220 0
Хіміки знайшли в потічках міста азот, аміак і фосфати, а в озерах і ставках – сміття і продукти гниття рослин.

За результатами аналізів, проведених хімічною лабораторією комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління», вода у 35 потічках, озерах і ставках Львова та околиць виявилась забрудненою хімією та «завислими речовинами», тобто сміттям і продуктами гниття. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Аналізи у тридцяти п’яти водоймах міста та околиць хіміки провели у другому кварталі 2017 року. Надмір заліза, азоту, амонію, аміаку, фосфатів та завислих речовин виявили у річках Маруньці та Зубрі, потічках Білогорща, Водяному, Кривчицькому та Лисиницькому, ставку на вулиці Богданівській. Надмір завислих речовин – у басейні Ветеринарної академії на Пекарській, 50, в озерах лісопарку Погулянка, ставку на вулиці Митрополита Липківського.

Читайте також: Львів’ян застерігають не пити воду з шести природних джерел. Перелік

За словами керівника хімічної лабораторії Ігоря Гуменного, причина забруднення – сміття, використання міських водойм для миття автомобілів та загнивання рослинності. Дотепер жодна з водойм міста не є придатною для купання


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!