У яких львівських озерах можна купатися

6416 0
Поки що жодна із понад 100 водойм Львова офіційно не готова приймати відпочивальників.
фото: bever.com.ua

фото: bever.com.ua

За даними прес-служби, майже готові три озера – два у Брюховичах і одне у Винниках. Проте через погодні умови поки що не можна провести лабораторні заміри води, а відтак – на цих водоймах не можуть отримати паспорти пляжу і відкрити купальний сезон.

Зокрема, як вказано у повідомленні, готові «Озеро Винниківське» ТзОВ «Краківський ринок» та озеро ТзОВ «Колиба» у смт. Брюховичі. На озері ФОП «Савчук» у смт. Брюховичі завершується підготовка дозвільної та технічної документації.  Проте на жодному з цих озер купатись ще не можна, бо немає паспорта пляжу. Через мінливу погоду інспектори Держпродспоживслужби у Львові не можуть зробити лабораторного дослідження якості води, а відтак, немає змоги відкрити купальний сезон.

«Немає паспорту пляжу через те, що температура води не дозволяє провести заміри Держпродспоживслужбою на якість води, а відповідно, підписати дозвіл на проведення купального сезону», – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Зокрема, згідно з вимогою, для проведення таких замірів середньодобова температура води повинна бути 15° тепла.

Читайте такожНе лише Полтва. Львів міг би бути містом 400 озер

На всіх інших водоймах Львова купатися не можна, підкреслюють у міській раді.  «У нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей», - наголосив   начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Окрім того, 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста.

На всіх облікованих водних об’єктах, не підготовлених для масового відпочинку на воді, встановлюють попереджувальні щити із вказівниками про заборону купання та з інформацією про наявність забруднюючих речовин.

Читайте такожНа Левандівському озері хочуть облаштувати пляж і відпочинкову зону. Візуалізація 

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР закликає мешканців бути обережними під час відпочинку і не нехтувати правилами поведінки на воді. «Шановні мешканці міста, будьте уважні та обережні під час відпочинку на воді! Стежте за повідомленнями засобів масової інформації. Життя і здоров’я кожної людини безцінні, тож бережіть їх!», - зазначають в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Нагадаємо, у 2016 році відпочинок «на воді» був дозволений лише на одній базі відпочинку – «Винниківське озеро» ТзОВ «Краківський ринок».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!