Від коронавірусу померла відома львівська художниця та ілюстраторка Вікторія Ковальчук

8732 0
Художниця померла на 67-му році життя.
Фото: Вікторія Ковальчук

Фото: Вікторія Ковальчук

Сьогодні, 4 квітня, у Львові померла відома художниця та ілюстраторка Вікторія Ковальчук. Про це повідомили рідні Вікторії на її сторінці у Фейсбук.

Як зазначила журналістка Мирослава Сидор, Вікторія Ковальчук померла внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції, з якою вона боролася.

«Сьогодні у Львові від нещадного ковіду упокоїлась відома львівська художниця Вікторія Ковальчук – неймовірно талановита, світла, чуйна... не байдужа людина, красива і дуже добра жінка... Важко повірити і прийняти... Львів збіднів на ще один щедрий неповторний талант. Дуже жаль і боляче.....», – повідомила Мирослава Сидор.

Вікторія Ковальчук народилася у Ковелі, але жила і працювала у Львові. Навчалася у Львівському поліграфічному інституті ім. І. Федорова. Працювала в декількох літературних жанрах – писала казки, новели, притчі та повісті.

Також працювала завідувачкою кабінетом книги Кафедри оформлення і ілюстрування книги Українського поліграфічного інституту, та керівницею відділу художнього оформлення видавництва «Вища школа», художницею Державного видавництва «Каменяр». Оформила близько 200 книжок різних жанрів, серед них понад 30 книг для дітей.

Розробила оригінальне оформлення українського Букваря, який отримав Диплом І-го ступеня на Всеукраїнському конкурсі «Мистецтво книги» (2000) і був названий найкращою книгою року.

4 роки художниця ретельно працювала над книгою, присвяченою народному вбранню «Український стрій» (1990-1994). Збирала польовий матеріал по всій країні. Вона вийшла в 2000 ексклюзивним тиражем і у 2001 була визнана найкращою книгою року.

 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!