Від сьогодні у Львові запрацюють ще понад 30 чергових дитсадків

1456 0
Загалом у місті вже працюватиме 83 дошкільних установи зі 120.

Від сьогодні, 16 травня, ще 33 чергових закладів дошкільної освіти відновлюють роботу. Вони працюватимуть на тих же умовах, що попередні чергові садки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила завідувачка сектору оцінювання якості освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР Наталія Клочко.

«До нас зверталися батьки з заявами та в усній формі стосовно того, що недостатньо місць у садках для дітей працюючих батьків.  Так, із 16 травня ми першочергово беремо дітей тих батьків, які працюють і можуть надати для підтвердження відповідний документ», – пояснює вона.

Читайте також: Як дітям-переселенцям долучитися до навчання у школах 

У групах буде по 12 дітей – максимум, щоби в разі повітряної тривоги один дорослий міг допомогти двом діткам.

Загалом у Львові працюватиме вже 83 дошкільних установи зі 120. Для зарахування дитини до садка, батькам потрібно буде звернутися у відповідний дошкільний заклад, подати довідки з місця праці, написати заяву на час воєнного стану про зарахування і заяву-згоду, де зазначити, що вони погоджуються з режимом і правилами роботи.

«Режим, який був такий, такий і є – згода на те, що дитина буде відвідувати укриття. У нас були об’їзди, ми дивилися укриття, і вони відповідають нормам. Там є вода, вбиральні, ліхтарики тощо», – додає вона.

Нагадаємо, що в області ще від 23 березня дитячі садки відновили роботу. Освітній процес у садках можливий в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно. Таку рекомендацію надав департамент освіти і науки ЛОВА, врахувавши можливості, безпечні умови та запити батьків.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!