Кого у Львові покарали за те, що у маршруток відпали колеса

3332 0
В управлінні транспорту Львівської міської ради стверджують, що жорстких заходів щодо впливу на перевізників не застосовують, оскільки на роботу громадського транспорту у місті немає великої кількості скарг. Tvoemisto.tv провело експеримент - подало скарги на те, що у двох львівських маршрутках, переповнених пасажирами, під час руху відпали колеса.
фото: jet.wikia.com

фото: jet.wikia.com

Читайте також: У Львові погано курсують маршрутки, бо мало скарг

Наприкінці березня у Львові одразу дві маршрутки «загубили колеса». Зокрема, 20 лютого о 19 годині на вул. Липинського у маршрутки, переповненої людьми, що курсує за номером 39 відпали одразу два колеса. Більше того, одне із коліс полетіло на людей, що стояли на зупинці.

Читайте також: У Львівській маршрутці на дорозі відлетіло відразу два колеса.

Вже за 5 днів схожий випадок трапився із автобусом №1004. На вулиці Винниченка у Львові під час руху у маршрутки відпав задній міст із колесами.

Читайте також: Від маршрутки у Львові знову відпали колеса

Щоби перевірити, чи відреагують у чиновницьких кабінетах на ці дві події, журналіст tvoemisto.tv як громадянин звернувся 26 лютого до влади із скаргою на ці випадки.

Читайте також: На що найчастіше скаржаться львівяни в управління транспорту

Подати та зареєструвати скаргу швидко та без труднощів вдалося у випадку із  маршруткою №1004. Вона, хоч і курсує містом, проте належить до приміських маршрутів, відтак, зі скаргою ми звернулися на гарячу лінію Львівської облдержадміністрації за номером: 235 73 73.

Тут зареєструвати звернення в телефонному режимі вдалося без проблем: скарзі присвоїли порядковий номер,і пообіцяли, що відповідь щодо реакції на звернення надійде листом у термін від 14 до 30 днів. «Якщо раптом у цей термін Ви не отримаєте відповіді, тоді можете зателефонувати на гарячу лінію, назвати номер скарги і дізнатисяя результат», - порадила працівниця.

Попри те, що Львівській міській раді багато говорять про відкритість і спрощення у зверненнях для львів'ян,  насправді, тут система реєстрації виявилася вкрай незручною. За номером гарячої лінії міськради працівниця зазначила: скарги тут фіксують та передають в управління транспорту. Однак, зареєструвати звернення, а саме отримати порядковий номер для скарги, аби була можливість відслідкувати його долю – можливості немає.

У львівської маршрутки №39 відпало одразу два колеса. Фото Ігоря Зінкевича

«Якщо хочете відслідкувати долю скарги, вам слід надіслати лист на адресу управління транспорту, що знаходиться на вулиці Сахарова, або ж принести та зареєструвати її на пл. Ринок, 1», - порадили в мерії. Журналіст tvoemisto.tv обмежилася подачею скарги на технічний стан автобуса, що курсував за №39, у якого відпали колеса, в телефонному режимі - адже саме так зробило б більшість львів'ян.

Відповідь на скаргу на маршрутку №1004 надали за тиждень

Рівно через тиждень, 5 березня, на особистий номер журналіста, що подавав скарги, подзвонив заступник директора фірми-перевізника, що обслуговує 1004-й маршрут. За його словами, в автобусі, на технічний стан якого було подано скаргу, «обрізало чулок» (металеву деталь) і що в ній з'явилася «слабина» , не могли передбачити ані водій, ані механік, який проводив перевірку технічного стану маршрутки. «Так само, як іноді людина може вийти з дому і померти на вулиці. Ніхто не може передбачити, що у неї не витримає серце. Ми не можемо карати за такий випадок ані механіка, ані водія. Щоправда, плануємо провести розяснювальну роботу», - запевнив співрозмовник. Він додав, що автобус, з яким трапилася прикра подія, не є старим - він 2006 року випуску.

У львівському міському управління транспорту стверджують, що на 39-й маршрут ніхто не скаржився

Щоби з'ясувати, як відреагували на скаргу щодо технічного стану автобуса 39-го маршруту, tvoemisto.tv звернулося в управління транспорту. Журналіст попросив домовитися прес-службу про розмову із начальником управління транспорту ЛМР Віктором Щиром, і, як це заведено у роботі із чиновниками Львівської міської ради, одразу назвав питання, що цікавлять видання, а саме: скільки скарг отримали в управлінні у зв'язку із тим, що у автобуса 39-го маршруту під час перевезення пасажирів відпало одразу два колеса? Якою буде реакція на скарги управління транспорту? Чи буде якимось чином покарано перевізника?

«По тому, що у маршрутки відпали колеса, скарг не було, – сказав Віктор Щир. -  Але ми дізналися про цей випадок із інших джерел та скерували у зв'язку із цим лист директорові». За словами Віктора Щира, в управлінні вже отримали пояснення механіка, що перевіряв маршрутку, з якою сталася пригода. Той стверджує, що автобус після перевірки був справний. Утім, остаточного результату щодо того, хто винен, поки немає, адже, за словами Віктора Щира, на даний час щодо події проводиться службове розслідування.

На запитання, чи передають скарги в управління транспорту із гарячої лінії ЛМР, Віктор Щир відповів ствердно. А от коли журналіст tvoemisto.tv запитала, як могло статися, що жодної скарги на випадок із  маршруткою №39 не зареєстровано, якщо журналіст особисто скаржилася на інцидент на гарячу лінію ЛМР, Віктор Щир сказав: «Я не готовий на це питання відповісти, я зараз не знаходжуся в управлінні... мені б треба було мати перед собою дату, коли ви подавали скаргу».

 

Наталя Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!