Як захиститися від комарів: поради МОЗ

6083 0
Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України дає поради, як захиститися від укусів комарів.
фото: s0.tchkcdn.com

фото: s0.tchkcdn.com

«Весна цьогоріч видалась холодною та затяжною, і такі кліматичні умови є сприятливими для підвищеного виплоду комарів» – розповідають у Львівському міському відділі ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Основні поради для відлякування і захисту від комарів:

«Щоб комарі не докучали, в оселі можна скористатись звичайним електрофумігатором. Але  можна використовувати й природні способи їх відлякування: на вікнах, квартирках повісити москітні сітки чи марлю. Оминатиме комар і ту кімнату, де ростуть на підвіконні герань чи звичайні томати. А під будинком можна посадити календулу, матіолу, нагідки.

Читайте також: Що потрібно знати про вакцинацію: відповіді на популярні питання

У ролі репелентів, тобто засобів, які відлякують комах, можна використовувати насичені олійки – кедрову, анісову, ялівцеву. На природі проти комарів дієві відлякуючі креми, гелі, спреї. Ефективним засобом боротьби проти комарів є дим – він їх відлякує. Достеменно відомо, що комарі не переносять запаху одеколону «Гвоздика». Тож про цей дієвий і недорогий засіб забувати не слід.

Також варто пам’ятати, що комарі найбільше кусають у безвітряну погоду та перед заходом сонця. А днювати вони люблять у високій рослинності поблизу водойм. Коли комар таки вкусив, щоб зняти свербіж та біль, можна скористатися спеціальними кремами. Також можна змочити місце укусу  розчином питної соди, прикласти листок подорожника. Якщо впродовж одного-двох  днів реакція на укус ще тримається, потрібно обов’язково звернутись до лікаря», - повідомили у Львівському міському відділі ДУ «Львівський обласний лабораторний  центр МОЗ України».


Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!