Які перехрестя у Львові найбільш забруднені

2038 0
Найбільш чистими можна назвати перехрестя Шевченка – Левандівська, Хмельницького – Опришківська.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У квітні, травні та червні у Львові пересувна лабораторія провела заміри концентрації забруднюючих речовин на найбільших перехрестях Львова. Про це Tvoemisto.tv повідомили в управлінні екології ЛМР.

Читайте також: Як у Львові планують покращувати якість повітря

Загалом перевірили 30 перехресть на вміст вуглецю оксиду, азоту оксиду та діоксиду й ангідриду сірчистого.

Найбільш забрудненими, де концентрація цих речових виявилась перевищеною чи не вдвічі, виявились перехрестя Стрийська – Сахарова з показником вуглецю 10,27 при нормі 5, Сяйво – Широка (8,26) та Личаківська – Пасічна (8,05).

Незначні перевищення також зафіксували на перехрестях:

  • Виговського – Кульпарківська
  • Зелена – Вашингтона
  • Стрийська – Наукова
  • Коперника – Сахарова – Нечуй-Левицького
  • Городоцька – Залізнична

Водночас найбільш чистими, зважаючи на значно нижчі за норму показники, можна назвати перехрестя Шевченка – Левандівська, Хмельницького – Опришківська, де нині ведуть реконструкцію вулиць і  транспорт фактично не їздить, а також центральні Свободи – Беринди, Свободи – Міцкевича, Листопадового Чину – Університетська й Франка – Левицького – Князя Романа.

На решті перехресть показники або перевищують норму в межах похибки, або ж становлять менше неї.

Читайте також: У Львові погане повітря не через затори, — Олександра Сладкова

Додамо, що у квітні, за показниками управління екології ЛМР, повітря на перехрестях Львова стало вдвічі, а то й утричі чистішим, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!